svētdiena, 2011. gada 24. jūlijs

» „Oslo šāvējam” nevar būt attaisnojuma

Ar nodomu vai bez, bet medijos ir parādījusies klaji sagrozīta informācija par maniem komentāriem Norvēģijas traģēdijas sakarā. Nekad un nevienu brīdi neesmu attaisnojis Oslo masu slepkavu, vienīgi aicinājis aizdomāties par šī notikuma cēloņiem, lai no traģiskajiem notikumiem gūtu mācību un pasargātos nākotnē.

Oslo slepkava ir slims cilvēks, kurš ar savu nežēlību un necilvēcību ir sodījis arī pats sevi. Tas, ko aicināju apzināties savā twitter ierakstā (lasīt te), ka teroristi bieži rodas sociālu netaisnību rezultātā. Tā ir augsne, kas veicina šādu nelaimju iespējamību. Protams, arī nacionālo identitāti iznīcinoša rakstura multikulturālisms, var būt kā viens no šādu sociālu netaisnību piemēriem.

Tas nekādā ziņā neattaisno slepkavu, bet liek par pienākumu analizēt notikušo un iespējami mazināt šādu notikumu atkārtošanos nākotnē, no kā pasargāta pilnībā nav neviena valsts. Jebkura sociālā netaisnība ir jāuztver kā bumba ar laika degli, kas diemžēl var izpausties arī šādos veidos. Pēdējā gada laikā vairāku Rietumeiropas valstu līderi, tajā skaitā Vācijas kanclere Angela Merkele un Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, ir pauduši atziņu, ka piekoptā multikulturālisma politika ir bijusi kļūda. Piektdien šī kļūda kalpoja par vienu no iemesliem traģēdijai Norvēģijā.

Aicinu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus korekti tulkot manus uzskatus un atteikties no priekšvēlēšanu laikā tik loģiskās vēlmes skandalozi interpretēt politiķu uzskatus.

Ar visdziļāko līdzjūtību norvēģu tautai un upuru piederīgajiem

Jānis Iesalnieks

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru